Βιογραφικό

Ο Γιάννης Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του στο Κλασικό τραγούδι, ενώ το 1998 βραβεύθηκε με την υποτροφία “Αλεξάνδρα Τριάντη” και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχια κές σπουδές του στην Κρεμόνα (Ιταλία).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε τις συνεργασίες του ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή , τους οργανισμούς Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει συνεργαστεί με όλες τις σημαντικές ορχήστρες της Ελλάδος, έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις και συναυλίες σε διεθνή και Ελληνικά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές. (Ελληνικό Φεστιβάλ, Δημήτρια, Φεστιβάλ Σαντορίνης, Λευκωσίας, Maggio Musicale Fiorentino, Carnegie Hall, Musikverein Brahms Saal, Auditorio Nacional de Musica Madrid, Cairo Opera House κ.α.)
Δισκογραφία: “Η επιστροφή της Ελενης” όπερα του Θάνου Μικρούτσικου παραγωγή EMI classics, “Στον τόπο μου τέλεια ξένος” κύκλος τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση του Φρανσουά Βιγιόν, “Το χρονικό της Αλώσεως” ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου βασισμένο στο χρονικό του Γεωργίου Φραντζή, “Η αποκάλυψη του Ιωάννου” ορατόριο του Τάσου Ιωαννίδη, “Σατυρικόν” ορατόριο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, την κωμική οπερετα Le docteur miracle Georges Bizet. (Γαλλική παραγωγή).

Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ήταν πρόεδρος της Ενώσεως Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδος. Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι μέλος της ομάδας πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Για οποιαδηποτε ερωτηση σχετικα με τις δραστηριοτητες του Γιαννη μπορειτε να χρησιμοποιησετε το email contact@yannischristopoulos.gr